Старши треньорът на Севиля Едуардо Берицо е болен от рак на простатата, информираха

...
Старши треньорът на Севиля Едуардо Берицо е болен от рак на простатата, информираха
Коментари Харесай

Кошмарна новина за Севиля. Треньорът Берицо е тежко болен

Старши треньорът на Севиля Едуардо Берицо е болен от рак на простатата, осведомиха испанските медии след героичния поврат, който неговият отбор сътвори срещу Ливърпул.

Двубоят на “Рамон Санчес Писхуан ” приключи 3:3, макар че домакините губеха с 0:3 на почивката. Според “Marca ”, Берицо ще бъде опериран в идващите дни, само че точната дата още не е известна. Няма и публично удостоверение от клуба за здравословните проблеми на аржентинския експерт, само че то ще стане факт през днешния ден, написа ПИК.

“Темата е деликатна и избирам да изчакам до на следващия ден ”, сбит беше президентът на Севиля Хосе Кастро пред локално радио.

Колегите от Испания подчертават върху момента след изравнителния гол на Гуидо Писаро в добавеното време, когато всички футболисти на Севиля се затичаха към страничната линия и започнаха да прегръщат Берицо. Смята се, че реакцията на играчите е удостоверение за заболяването на 48-годишния ментор.

“Беше вманиачен мач. През второто полувреме излязохме на терена с упоритостта да не разочароваме почитателите, които постоянно ни поддържат, както и нашия треньор, който има най-голяма заслуга за обрата. Той е най-съществен от всички нас, ние сме с него ”, съобщи след трагичния дуел халфът Евер Банега.

Берицо е някогашен футболист на Нюелс Олд Бойс, Атлас, Ривър Плейт, Олимпик Марсилия, Селта и Кадис. За националния тим на Аржентина има 13 мача сред 1996 и 2000 година.

Треньорската му кариера започва през 2007 година като асистент в националния тим на Чили и минава през Естудиантес, О’Хигинс и Селта, предава Спортал. С отбора от Виго стигна до полуфиналите в Лига Европа през предишния сезон, а от лятото Берицо застана отпред на Севиля.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР